TAVUĞUM


ÇOK UĞRAŞTIM


     Evet,  istediğim şekil ve kalitede tavuk yetiştirmek için 4 yıldır

çok uğraştım. Fakat henüz istediğim kaliteyi yakalayamadım.

 
    Tabii,  şimdi diyorsunuz sen ne anlatıyorsun. Doğru söylüyorsunuz. Ben çok uzun yıllar tavuk yetiştirdim. Çok farklı ırklar ve cinsler hep elimden geldi geçti. Fakat tüm bu cins tavukların içerisinden en kaliteli ve yumurta kapasitesi en yüksek olan tavuğu çoğaltmak istedim...

     Yarka cinsi kırmızı tavuklar yumurta bakımında çok iyiydiler. Fakat çok dayanıksızdılar; bir hastalık geldiğinde ilk önce onlar ölürlerdi.
     Hint tavukları çok dayanıklı idiler; fakat onlar da hiç yumurta
yapmıyorlardı. Hemen gurk düşüp kuluçka yatıyorlardı.
   
     Legornlar çok zayıf ve çelimsizdiler ama güzel umurtluyorlardı.
   

     Brahmalar, hem dev cochin, hem cüce cochinler, fizanlar, habeşler, sultan ve daha neler neler... Kiminin yumurtası küçük,
kimi kilo yapar yumurtlamaz, kimi kavgacı birbirinin gözünü çıkarır. Kimi yumurtasını gizler bulamazsın.
    
     Hepsinin iyi özelliğini alacak bana hem dayanıklı hem de yumurtacı tavuk gerekiyordu. Bu nedenle bazı cins tavuk ve horazlardan aldığım yumurtalardan çıkan civcivleri yine istediğim cinslerle birleştirdim.Tam 4 yıldır uğraşıyorum. Dayanıklılık olarak istediğim sonucu yavaş yavaş alıyorum. İnşaalah 1-2 yıla kadar yumurtada da yüksek kalite olan tavuğu yetiştireceğim.


     Resimde gördüğünüz tavuğumda tam 7 cins tavuğun özellikleri var. Yalnız yumurta adedini tam istediğim sayıya ulaştıramadım.


      Sevgi ve saygılarımla.
 
       Fuat Gencal