HER TARAFTA KAR VAR



HER TARAFTA KAR VAR
Bu sene fazla kış olmadı diyorduk. Çünkü doğru dürüst kar yağmamıştı. Aslında ben herkese biraz kar yağacağını ve geçtiğimiz seneden fazla kış olacağını söylüyordum. Nedeni ise bu sene ayva ağaçlarındaki ayvanın geçen seneye nazaran biraz daha fazla olmasıydı. Büyüklerimden çok  duydum "ayva meyvesinin çok olduğu senelerde kış çok olur "diye daha doğrusu kar çok yağar diye. Ayva  meyvesi bütün soğuk algınlıklarının ilacı olduğu için Yüce Mevlam çetin geçecek kışlarda ilacı önceden gönderiyor.


Son bir haftadır iyi kar yağdı. Bahçemdeki kar kalınlığı yer yer 20-25 cm oldu. Karla oynamayı çok sevmeme rağmen bu sene fazla oynayamadım. İlk yağdığında ailece biraz oynamıştık. Kardan adam bile yapmıştık. Bu hafta yağan kar havanın çok soğuk olmasından heralde birbirine hiç yapışmıyor. tuz gibi yada ne bileyim un gibi dağılıyor. Çocuklar karın sefasını sürdüler oynadılar, yuvarlandılar. Yarı yıl tatilinin tadını çıkarıyorlar. Bizde balkondan kendilerine baktık onların mutluluğunu paylaştık.


Her mevsimin ayrı bir güzelliği ve çekiciliği var Allahımdan herzaman herkesin bu güzellikleri tadmasını mutlu olmalarını dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.