KUMRU


KUMRU

İzmit Yuvacık'da  babamların kaldığı evin balkonuna yuva yapan hatta yumurtlayan kumrular Anne ve babamın çok ilgisini çekmiş onları çok sevindirmişlerdi. Fakat yuva açıkta olduğu için kumrular kargaların saldırısına uğradı hem kumrular kaçtı hemde yumurtaları kargalar tarafından yenildi. Annem bu duruma o kadar üzüldüki telefonda neredeyse ağlayacaktı. Çünkü kumru yeni yumurtladığı zaman annem bana telefon açığında "bizim kızımız oldu ya " diye sevincini dile getiriyordu. Babamda kumruların yuvasını ve ilk yumurtayı resimleyip sitesinde yayınlamıştı. Son olay anne ve babamın çok üzülmelerine sebeb oldu.


Ben çocukluğumdan beri kumruları çok severim. Bursa'da babaannemlerin çiftliğinde kumruların sabah ve ikindi vakti çıkardıkları gukguguk gukguguk seslerini hala unutmuş değilim.
Bahçemdede kumruların çoğalmasını ötmelerini istiyorum fakat ehil olmuyorlar. Çok tedirgin ve korkak kuşlar. Bende evin arka tarafında kedilerin uzanamayacağı bir yere çiçeklik astım. Çok kısa sürede yuva yaptılar hatta yumurtladılar bile. Ama ne yazıkki ne yavrular nede anne babaları  bize kalacak uçup gidecekler olsun uçsunlar yeterki çoğalsınlar yine çocukluğumdaki o sesleri duyayım bana yeter.

Saygı ve sevgilerimle.