MESTAN DOĞURDU


MESTAN DOĞURDU

Bu sabah kızımın heyecanlı bir şekilde "Babacığım mestan samanlığa girdi koş civcivleri yiyecek" bağırtısı ile aşağıya indim.
 Önce civcivlerin olduğu bölüme girdim. Herhangi bir durum yoktu herşey normaldi. Sonra samanların bulunduğu bölüme geçtim Mestanı göremedim. Tam çıkmak üzere idim ki saman balyalarının arasında "mırrr mırr" gibi bir ses duyar gibi oldum.
 O tarafa geçtim evet Mestan oradaydı.Saman balyalarının arasında çok dikkatli bir şekilde duruyordu. Orada ne yapıyor diye bakınca Mestan'ın hiç kıpırdamadığını ve gözlerimin içine baktığını gördüm. Gözlerime: "Beni affet bak yavrularım oldu erkek kediler bir zarar vermeden burada biraz saklayıp büyüteyim yavrularımı" der gibi bakıyordu.

Ben Mestana küsmüştüm. Ne kadar yapma dediysem yeme dediysem güvercinlerimden bir çoğunu yemişti ,üstüne üstlük birde geçen seneki dört yavrusuna kuş nasıl avlanır dersleri vermişti. Bu yüzden aramız açıktı Mestanla. Oğluma Mestanın resimlerini çekmesini söyledim bir iki kare çekti ama yavrular pek çekilemedi zannedersem yine dört yada beş yavru yaptı. Mestanı affetmedim ama yavrularının hatırına samanlıkta kalmalarına ses çıkarmayacağım.

Sevgi ve saygılarımla.