ÇAYIMI YUDUMLADIM


ÇAYIMI YUDUMLADIM
Bugün bahçemde çok çalıştım. Sabah biraz erken bir şekilde bahçeye indim. Hanım ahırları yapıp hayvanları beslerken bende suyu açtım ve sebzeleri sulamaya başladım. Yağmurlardan sonra ilk defa suluyorum. Toprak son iki günlük sıcağın etkisi ile bayağı kurudu tüm sebzeler su istemeye başladı.
Güneş fazla kızdırmadan sulama işini bitirdim. Sonra eşimle domateslerin fazla yapraklarını kırdık ve üçüncü bağı bağladık. İnşaallah bu sene çok domates yiyeceğiz.
Yoruldum. Meşe ağacımın altında kızım kahvaltı sofrasını hazırlamıştı. Çok güzel kahvaltı yaptım. Semaverde çay da çok güzel sardı. Oğlum hemen kızımla beni resimledi. Sonra bu kareyi sizlerle paylaşacağımı anlayınca kardeşinden kendisinide çekmesini istedi.
 
Keyf çayımı içerken çaydan ne kadar zevk aldığımı anladım. Çay,tiryakileri ne derler çay  5 duyu organına hitab eder, rengiyle göze, kokusuyla burna,  şekerini karıştırırken kulağa, sıcaklığıyla tene,  tadıyla  dile. Gerçektende çay bir yaşam destek ünitesi gibidir kısacası.
Çay, söyleşinin bahanesidir, çay içini ısıtandır soğukta, çay yorgunluğunu alandır en yorgun anlarında, çay keyiftir, çay dosttur kederinde, sırdaştır çok zaman. Ne güzel söylemişler değilmi?

Sevgi ve saygılarımla.