ARI VIZ VIZ


ARI VIZ VIZ
Dün ikindi çayımı balkonda içmek istedim. Bugün yemek bloğumda yayınlayacağım çokoprens kurabiyelerimin tadını test ederek. Eşimle birlikte hem Yaman Beyden bahsediyorduk, hemde çayımızı yudumluyorduk. Bir ara eşim."Yamanı az daha Ülviye ablamın oğlu Murat öldürecekti" dedi. Nasıl dedim nasıl öldürecekti? "Yaman bey çok fazla öttüğü için Murat sesinden rahatsız olmuş. Onun için  önce Mısır çarşısında horozun sesini kesmek için ne yapmak gerekiyor diye araştırmış ama kime sorduysa  Herkes  horozun sesini kesemeyiz demişler o da çare olarak az daha tüfekle kafasından vurup öldürecekti" Şaşırdım ne demek horozun sesini kesmek! Ne biçim çocuk bu ya!
Yaman Bey gece 2-2,5 gibi ötmeye başlar "haydi kalkın teheccüd namazlarınızı kılın" der. Ardından sabah namazı girdiğinde yine"haydi sabah namazına"diye ötmeye başlar harici bir zamanda ya da şöyle diyeyim vakitsiz bir zamanda öttüğünü hiç duymadım. Eşim"Ülviye ablada aslında Yamanı çok sevdi senden hep onda kalmasını isteyecekti ama Murat "uyuyamıyorum işe geç kalıyorum" diye bağırıp çağırmasından rahatsız oldu ve  istemeyerek de olsa Yamanı geri verdi"

Arı vız vız diye başlık attım.Ama yine Yaman Beyden bahsediyorum. Demek dünki olay bizi çok etkiledi. Çok korktum çok. Hatta babam kendi bloğunda "SON DAKİKA HABERLERİ" olarak yayın yapmayı   bile  düşünmüş. Kardeşim hemen aradı "üzülmememi, kendimi yormamamı" söyledi.
Çayımı yudumlarken arkamdan vız vız diye sesler duymaya başladım. Önce sinek mi? nedir bu dedim. Ama vız vızların biraz sert ve çok geldiğini gördüm. Hemen inceleme yapmaya başladım.  Birde ne göreyim: Babamların İzmit'e giderken bizde bıraktıkları mutfak dolabının bizimde balkona koyup içerisine fazlalıkları koyduğumuz dolabın kapak kısmında arılar yuva yapmışlar petek oluşturmuşlar. Aklıma hemen annemin " Oğlum neden arı bakmıyorsun? Senin orası çok müsait orman hep kestane ve ıhlamur ağacı dolu çok şahane arı olur" sözü geldi işte arılar kendileri gelmişti. Arı vız vız derkende kardeşimin yazısını düşünerek bu başlığı attım. Negüzel bir arıdan tüm ailemle bir araya geldim. Hepsini andım. Hepsini çok seviyorum.
(Arılar yaban arısı olduğu için hiç bir şey yapmadım dolabın kapağını yine kapadım. Kışın açmak üzere arıları yuvalarında rahat bıraktım.)
Sevgi ve saygılarımla.