İSTANBUL YANIYORMUŞ


İSTANBUL YANIYORMUŞ
Bu akşam iftar için kardeşime davetliydim.  Kardeşimin Dudulludaki evlerine iftara gittim. İnanın yandım. Çok sıcak piştik evde oturamaz duruma gelince erkenden kalkmak zorunda kaldık.
Havalar son iki haftadır çok sıcak gidiyor. Bahçeme bile ya sabah çok erken iniyorum ya da iftara yakın. Yoksa bahçede bile durulmuyor. Gerçi biz sıcaklardan fazla bunalmıyorduk. Sürekli bir esinti olması insanı rahatlatıyordu. Fakat güneşten kendimizi çok koruyoruz. Ve çok güneşe çıkmıyoruz.

Ramazan ayımızda çok güzel geçiyor öyle fazla susamıyorum. Kardeşim iftara davet edince bugün akşam ahırlarını yaptıktan sonra eşim, çocuklar ve kayınvalidemle Dudulluya kardeşimin evine gittik. Gelinim Neslihan sağolsun çok özenerek mükemmel bir sofra hazırlamıştı. Çok güzel yedik içtik ama ev öyle sıcaktıki pervaneler bile bana yeterli olmadı. Hatta bir ara kaynanam "hadi hemen gidelim fenalık geçiriyorum" dedi. Eşim  annesinin başına soğuk su dökerek biraz rahatlattı. Fakat bende artık dayanamaz duruma gelince erkenden kalkmak zorunda kaldım. Eve gelince bahçemde ağacımın altında en az iki saat oturduktan sonra biraz rahatladım ve eve çıktım. İstanbul gerçekten yanıyormuş Mevlam dışarda, güneşin altında çalışanlara yardım etsin.
Sevgi ve saygılarımla