YAPRAKLARI TOPLADIK
Karalahana dolmasını çok sevdiğim kadar üzüm yaprağından yapılan dolmalara da bayılırım ve çok iştahlı yerim. Gerçi kim yemezki değilmi. Bugün üzüm yapraklarını topladık kışa hazırlık yaptık. Her sene biz bu işi yapıyoruz. Yapraklar henüz taze iken onları topluyoruz. Salamura yapıp bir kış boyunca üzüm yaprağı dolması yiyoruz.
Bu sene hanım salamura yapmayacağını söyledi yaprakları üstüste koyup sap kısımlarını koparıp buzdolabı poşetlerine koyup havasını iyice aldıktan sonra dondurucuda saklıyacağını bu şekilde yaptığında daha güzel ve üzüm yapraklarının taptaze kaldığını, salamurada ise tuzdan sebeb yok az koydun yok çok koydun yaprak eridi, yaprak sarardı gibi sorunlar yaşamayacağını söyledi.
Sevgi ve saygılarımla.