YENİ SEZON BAŞLADI


YENİ SEZON BAŞLADI

        Bu başlığı okuyunca sanki bir tekstil mağazasında yeni mevsime ait ürünlerin şatışının başladığı gibi geliyor. Eski alışkanlıklar heralde insan bir anda dilini değiştiremiyor. Ben yeni sezon başladı demekle 2010 yılının yaz sebzelerini hazırlamak için bahçe çalışmalarına başladığımı belirttim.

        Bugün hava çok güzeldi. Çocukların okuldan gelmelerini bekledim. Onların gelmesini beklerken eski sezona ait lahana, marul ve pazıların tohuma gelmiş olanlarını koparttım. Çocuklara belliyebilecekleri yeri hazırlamaya çalıştım. Çocuklar geldi ve bana "babacığım çok dersimiz ve yarın sınavımız var"bende derslerini yapmalarını, sınavlarına hazırlanmalarını söyledim. Dinlenme arası verdiğinizde bahçeye yanıma gelin ve bana yardım edin dedim. Onlarda sağolsunlar biraz geç geldiler ve bana yardım ettiler bizim çalıştığımızı gören Sabahattinin arkadaşı komşumuzun oğlu Nuh ta geldi hep birlikte bahçemizi bellemeye başladık

        Bu yıl ekeceğim domates, biber, patlıcan fidelerinin tohumlarını eşim sağolsun geçen hafta kasalara dikmişti bugün baktığımda sanki filizlemeye tek tük çıkmaya başladılar, havalar biraz daha ısınsa hepsi çıkar gibi geldi bana. Belleme işini bu hafta bitirebilirsek hayvan gübresini sereceğim ve toprak nisan yağmurlarıyla iyice beslenecek ve nisan sonu mayıs başı gibi çapalayıp fidelerimizi dikmeye başlıyacağım. Gerçi bu arada da yaptığım çalışmalarımı sizlerle paylaşırım.

        Sevgi ve saygılarımla.