KUZULAR 13 YAŞINDA...




Sabahattin Gencal - Fatmanur Gencal, Çavuşbaşı, 17. 11. 2009


Fuat Gencal - Sabahattin Gencal, Çavuşbaşı, 17. 11. 2009

Bugün 17 kasım, kuzularımın doğum günü; evet, ikizlerim bugün 13. yaşlarına girdiler. Dilerim Allahımdan daha nice doğum günleri geçirirler ve daha nice yeni yaşlara girerler analı babalı.


Bu sabah yataktan biraz keyifsiz kalktım, sanki hasta olacakmışım gibi bir halim vardı. Midem de çok ağırıyordu.

Biraz düşündüm acaba midemi ağırtacak birşey yaptım mı, sonra eşime sordum. Eşim de, bu aralar çoğu insanda bu tür şikâyetlerin olduğunu, önce mide ağrısı ile başladığını daha sonra bir bitkinlik hali ve ishalle devam ettiğini söyledi. Eyvah! İnşaallah ben öyle olmam.

Midemin ağrısından kahvaltıyı çok hafif yaptım. Ilık bir bardak sütün içerisine, bir çay kaşığı hakiki kestane balı koydum ve yudum yudum içtim.


Hava iyice kapadı, böyle olunca sanki insanın içi kararıyor. Halbuki böyle olmamalı insan böyle durumda da mutlu olabilmeli ve o hazzı alabilmeli. Böyle düşünerek dışarıya çıktım. İyiki de çıkmışım. Çok güzel bir hava vardı, ince ince yağmur yağıyordu... Müthiş mutluluk duydum; etrafıma baktım, bahçeme baktım... Bu anlarımı sizlerle de paylaştım.


Öğleden sonra İzmit'ten dedemiz ve babaannemiz aradı, torunlarının yeni yaşını kutlamak için. Onlar konuşurken ben de içimden "İnşaallah ben de torunlarımın, torun çocuklarının doğum günlerini arayıp kutlarım." diye geçiriyordum. Ne büyük bir mutluluk, Allahım herkese nasip eder inşaallah.

Akşama doğru amcamız eşiyle birlikte geldi. Sağolsunlar ikisi  de çok severler yeğenlerini; Kuzularım da onları çok sever.


Çok güzel bir akşam geçirdik. Fotoğraflar çektik... Benim midemin ağrısı yüzüme de yansıdı; resimlerde hasta gibi çıktım. Ama amca ve yeğenlerin resimlerini çok beğendim. Umarım sizler de beğenirsiniz.
Herkese sağlıklı ve mutlu günler.
Saygı ve sevgilerimle.

Fuat Gencal


Fuat Gencal - Fatmanur Gencal, Çavuşbaşı, 17. 11. 2009

Ahmet Gencal, yeğenleri Sabahattin Gencal ve Fatmanur Gencal ile
Çavuşbaşı, 17. 11. 2009